באי סירוס תמצאו כל הרפרטואר הידוע של אוכל יווני משובח העשוי היטב ועם הרבה אהבה יוונית, הסלט היווני, הגירוס, הסופלאקי והמוסקה וכל כל פירות הים והדגים הטריים הנידוגים ממש באותו הים בכפרי הדייגים של סירוס ומובאים לשווקים ולטברנות והאוזריות על האי, אך עם זאת יש בסירוס מסורת ארוכה של אוכל וגם כמה מיוחדים של האי, למשל עוגת חלבה, היא קינוח מיוחד העשוי במיוחד על האי סירוס היא מורכבת מחלבה, שקדים, טימין ודבש בין היתר ונחשבת למעדן שמיובא מהאי סירוס כמעט לכל יוון, עוד ניתן למצוא על האי מאכלים רבים העשויים משומר הגדל על האי ונחשב לטוב ביוון, בנוסף על האי סירוס יש דיגולים רבים של תבלינים שנחשבים לטובים ביותר ביווון והמקומיים משתמשים בהם בכל הטברנות, את הנינוחות ניתן להריח בכל סירוס.
עוד מנות מיוחדות מהמטבח של סירוס :
תמנון צלוי על עגבניות מיובשות, שמן זית ולימון.
דג מקרל טרי בגריל עם תפוחי אדמה אפויים.
בשר חזיר ברוטב לימון שום ושמן זית וטימין.
קישואים ועגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול מהאי סירוס.
ועוד..
איפה אוכלים ומתי?
אוכל יש באי סירוס כמעט בכל פינה, כמעט בכל כפר הכי קטן יש טברנה נעימה המגישה אוכל משעות הצהרים עד השעות הקטנות של הלילה, ללא קשר לעונת התיירות, כאמור האי סירוס אינו "אי של תיירות" לכן המקומות פתוחים עבור המקומיים במשך כל השנה, בעיר הרמופוליס יש את המגוון הגדול ביותר של טברנות ואת המבחר הגדול ביותר של אוכל יווני נהדר, יש בה גם מגוון גדול של מאפיות וסופרמרקטים.